Couscous salat med frisk mynte og hakkede mandler

Couscous er en virkelig lækker eksotisk ret, som er let at lave. Her i familien er Couscous med mynte og mandler et hit blandt alle. Du kan serverer retten med noget lækker brød til eller noget grille kød.
Couscous er – tænker jeg – godt egnet til sammenkomster, en let aftensmad eller en nem forkost.

Ingredienser (4 – 6) personer

4 dl couscous
5 dl kogende grøntsags eller kyllingebouillon
5 – 6 faste kryddertomater
Olivenolie
1 alm. løg
3/4 dl smuttede, grofthakkede mandler
4 spsk hakket frisk mynte (eller et bundt mynte)
ca. 100 g rucola
Lidt frisk kværnet peber


Fremgangsmåde   

Kog 5 dl vand og put bouillion i.

Hæld derefter 4 dl couscous op i en skål.

Hæld efterfølgende det kogende vand over.

Varm lidt olivenolie på en pande, og steg tomaterne forsigtigt på begge sider. Drys med lidt frisk kværnet peber og læg det over på en tallerken.

Hæld mere olie på panden og steg løgene.

Tilsæt mandler og lad det hele stege i nogle minutter.

Tilsæt couscous og mynte og lad blandingen stege i yderligere nogle minutter.

Hæld retten over på et stort fad og pynt med ruccola og de stegte tomater.


Tips

  • Kan du lide fetaost – så kan du også pynte retten med fetaost

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *