Couscous er – tænker jeg – godt egnet til sammenkomster, en let aftensmad eller en nem forkost.
Ingredienser (4 – 6) personer
4 dl couscous
5 dl kogende grøntsags eller kyllingebouillon
5 – 6 faste kryddertomater
Olivenolie
1 alm. løg
3/4 dl smuttede, grofthakkede mandler
4 spsk hakket frisk mynte (eller et bundt mynte)
ca. 100 g rucola
Lidt frisk kværnet peber
Fremgangsmåde
Kog 5 dl vand og put bouillion i.
Hæld derefter 4 dl couscous op i en skål.
Hæld efterfølgende det kogende vand over.
Varm lidt olivenolie på en pande, og steg tomaterne forsigtigt på begge sider. Drys med lidt frisk kværnet peber og læg det over på en tallerken.
Hæld mere olie på panden og steg løgene.
Tilsæt mandler og lad det hele stege i nogle minutter.
Tilsæt couscous og mynte og lad blandingen stege i yderligere nogle minutter.
Hæld retten over på et stort fad og pynt med ruccola og de stegte tomater.
Tips
- Kan du lide fetaost – så kan du også pynte retten med fetaost