Rød Løgsuppe med hvidløgsknas
Rød Løgsuppe er en dejlig hverdagsret, fordi den kan tilberedes lynhurtigt. Den er let at lave og har samtidig en pragtfuld smag. Samtidig er løg sundt for kroppen og de andre ingredienser er også både sunde og bidrager med en fantastisk smag. Den er perfekt til en hurtig middagsret, og her i familien er den et klart hit. Den røde tvist kommer fra tomatpureen, som giver det mere røde look.
Ingredienser (4 pers)
400 g Løg
4 fed hvidløg (eller mere hvis du er til det)
3 spsk kokos eller olivenolie
300 g kartofler
ca. 6 dl. grøntsagsbouillon
2 laurbærblade
1/2 knust kanel
1 nip cayennepeber
ca. 4 spsk tomatkoncentrat
ca. 4 dl. mandelmælk eller anden plantemælk
citronsaft
salt, friskkværnet peber og rørsukker
Fremgangsmåde
Skær løgene i skiver eller små tern. Hak hvidløgene.
Rist løg og hvidløg i en gryde, til løgene er let gyldne.
Skær kartofler i tern og kom dem i gryden sammen med grøntsagsbouillon, kanel og cayennepeber.
Læg låg på gryden og lad den småsimre i 10 minutter.
Tilsæt tomatkoncentrat og mandelmælk – smag suppen til med citronsaft, salt, peber, rørsukker, kanel og cayennepeber.
Jeg har valgt til sidst at blende suppen – til en flydende masse, hvilket man selvfølgelig kan undlade.
Tips
- Du kan servere retten med noget groft brød.
- Hvis der skal noget lækkert pynt på toppen, så er persille en god løsning.
- Evt. du kan også tilsætte noget rosmarin, så suppen får et friskere look.
- Vil i gerne have en fyldigere hvidløgssmag, kan man selvfølgelig tilsætte flere hvidløg eller noget af det andet krydderi.
Du er velkommen til at besøge min blog omkring sundhed og wellness på
Andre kategorier her på siden