Persian Shirazi Salat er en persisk salat lavet med tomater, agurker og rødløg
Den er sprød, forfriskende og passer godt til ethvert måltid.
Hvis jeg skal vælge min favorit salat, må det være den persiske Shirazi salat – også kendt som Salad-e-shirazi på farsi.
Du har brug for 3 ingredienser til basen og salaten smager godt til stort set alt.
Den er sund, frisk og meget populær at servere.
Ingredienser (Persian Shirazi Salat)
Tomater Sørg for de har en medium fasthed, da hårde tomater kun har mindre smag og for bløde tomater vil gøre salaten for udsmattet.
Rødløg Er perfekt med sin sødme og gode smag. Du kan justere mængden efter din præferencer. Forårsløg kan også bruges.
Agurker Gerne persiske. Kan du ikke få fat på dem er almindelige agurker også brugbare. Du kan evt. fjerne frøene i midten, da almindelige agurker kan være temmelige vandholdige.
Citron Bruges til dressingen. Du kan også bruge limesaft – eller citronsaft.
Frisk mynte Frisk mynte smager godt til – men hvis du ikke er fan af mynte, så kan du med fordel bruge persille, korianter eller dild.
Fremgangsmåde
Skær agurker i små tern.
Hak derefter tomater i terninger af samme størrelse.
Skær derefter løget i små stykker.
Hak mynten så småt som muligt.
Put alle ingredienserne i en stor skål og hæld olivenolie og citronsaft over. Derefter lidt salt.
Top med mynte, bland ingredienserne sammen og lad salaten stå 10 – 15 minutter inden servering.
Server Persian Shirazi Salat i Pitabrød. Eller til retter med ris, gryderetter, skaldyr eller kød.
Du kan også tilføje nogle kikærter, hvidløg, linser, forårsløg mv.
Du er velkommen til at besøge min blog omkring sundhed og wellness på
Andre kategorier her på siden
Du er velkommen til at besøge min blog omkring bøger på