Amerikanske pandekager er lækre til en god brunch
Amerikanske pandekager er lækre til en god brunch eller som en lækker dessert. De er lette at lave – hos os er hele familien med når der laves amerikanske pandekager.
De er altid et hit – og kan spises til alle årstider.
Amerikanske pandekager skal i modsætning til de danske pandekager være fyldige, mindre og tyggere. De må gerne være luftige inden i.
Ingredienser
2,5 dl Sødmælk (eller kernemælk)
2,5 dl Hvedemel
2 Æg
1 Spsk sukker
lidt salt
1 tsk Bagepulver
2 Spsk smør
1 tsk Vaniljesukker
Fremgangsmåde
Rør mel, sukker, salt, vaniljesukker, bagepulver sammen i en skål.
Efterfølgende piskes æg og sødmælk i blandingen. Rør det hele sammen til en jævn og homogen blanding. Der må ikke være klumper i dejen.
Varm en pande op med lidt smør eller olie.
Fordel pandekagedejen på panden. Lad pandekagerne stege i ca. 30. sekunder på den ene side. Vend dem efterfølgende på den anden side lad denne side stege i 30. sekunder.
Sådan fortsætter du til du har brugt al dejen.
Tips
Du kan servere de amerikanske pandekager med:
- Syltetøj
- Sukker
- Flormelis
- Sirup
- Honning
- Hakkede chokoladestykker
- Nutella
- Frisk frugt eller bær
Har du lavet for mange pandekager, kan de med fordel nedfryses. Husk at lægge noget sølvpapir eller pålægspapir imellem pandekager, så er de lette at tage op.
Du kan varme dem i microbølgeovnen eller i en almindelig ovn.
Du er velkommen til at besøge min blog omkring sundhed og wellness på
Andre kategorier her på siden