Indisk kartoffelsuppe smager virkelig, som i virkelig godt
Den ser ikke ud af meget, men sikken en pragtfuld smag.Indisk kartoffelsuppe er en skøn suppe til hverdag. Let at lave og med masser af smag og sundhed.
I vores familie er suppen en klar vinder.
Den oprindelige opskrift er med tofu, men det har jeg undlagt i denne, da jeg synes suppen smager bedst uden.
Ingredienser (2 pers)
3 Spsk Kokosolie
100 g Løg
2 Fed Hvidløg
2 Tsk Stødt Koriander
1/2 Tsk Chili Pulver
2 Tsk Gurkemeje
1/2 Tsk Garam Masala
400 g Kartofler
250 g Tomater
4 Forårsløg
Ca. 8 dl. Grøntsagsbouillon
1-2 Spsk Revet Ingefær
1 Tsk Karry (Du kan også vælge tørrede karry blade, som ofte kan købes i orientalske butikker)
Ca. 2 dl. Kokos Mælk
1-2 Spsk Citronsaft
Salt og lidt Rørsukker
Fremgangsmåde
Hak Løg og hvidløg og svits dem i 2 Spsk Olie i en gryde, til løgene er klare. Hak forårsløgene og tilsat dem i gryden.
Rør alle krydderierne sammen i lidt vand. Tilsæt dem løgene og svits et par minutter.
Skær kartoflerne og tomaterne i små terninger (eller så så som muligt).
Kom kartofler og tomater i gryden og hæld samtidig bouillionen i.
Tilsæt ingefær og karry samt et knivspids salt.
Løg låg på gryden og lad den simre i 10 – 12 minutter eller til kartoflerne er møre.
Tilsæt kokosmælk og smag den til med citronsaft, salt og lidt sukker.
Blend derefter suppen, hvis du ønsker en mere konsistent masse.
Tips
- Du kan også vælge at tilsætte Tofu til den Indiske Kartoffelsuppe. Her skal du bruge 150 g Tofu, gerne marieneret eller røget
- Retten smager godt med indisk Naanbrød eller med ris til
- Du kan også vælge at tilsætte 1 -2 Spsk ingefær – det giver også suppen en virkelig god smag
- Husk at i Indien kommer proteinerne ofte fra linser, bønner eller bønneprodukter
Du er velkommen til at besøge min blog omkring sundhed og wellness på
Andre kategorier her på siden