Verdens bedste Pebernødder
Der findes mange forskellige måder at lave pebernødder på – og dette er en af dem. Det er en opskrift der er gået i arv i familien og som giver nogle runde og flotte pebernødder – nemme at lave og lige til at spise.
Ingredienser (ca 40 – 50 stk)
1/8 tsk hjortetakssalt
250 g mel
1/4 tsk hvid peber
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefær
1/2 tsk nelliker
100 g smør
175 g smør
175 g sukker
1 æg
4 spsk fløde
Fremgangsmåde
Bland krydderier, salt og mel sammen. Hak den kolde smør i blandingen.
Rør æg og sukker til en æggesnaps og kom fløden æggesnapsen.
Saml melblandingen med æggesnapsen og ælt dejen godt igennem.
Du kan fryse dejen – så den kan bruges senere (dejen er fryseegnet) – eller du kan sætte den i køleskabet.
Du kan også vælge at gå i gang med at bage pebernødderne med det samme.
Dejen trilles til fingretykke stænger, der igen skæres i små hapser og trilles til kugler.
Bag pebernødderne i en forvarmet ovn i ca. 10 minutter ved 180 grader.