Pitabrød er kendt af de fleste – og lette at lave
Du kan fylde dem med grøntsager, hummus, kylling, falafler, dressinger mv.Hjemmelavede pita brød er så meget mere lækre end dem du kan købe i supermarkedet.
De er lækre til aftensmad, frokost eller til madpakken.
Ingredienser (ca 6 stk)
4 dl vand
1 tsk salt
25 g gær
250 g hvedemel
250 g grahamsmel
Fremgangsmåde
I en skål med vand røres gæren rundt.
Tilsæt olivenolie, salt, hvedemel og rugmel.
Rør ingredienserne sammen til en dejen er blød, glat og jævn.
Sæt dejen i køleskabet eller min. 8 timer.
Del dejen til ca. 6 pitabrød – og rul dejen til små kugler på et meldrysset køkkenbord.
Lad dem hæve i ca. 5 – 10 minutter. Rul dem derefter ud til flade pitabrød.
Højden skal være ca. 2 mm (rul med en kagerulle, så det ikke bliver til boller, så vil pitabrødene blive sprøde, lækre og luftige).
Bag dem i en forvarmet oven ved 230 grader i ca. 10 – 12 minutter. Tag dem ud når de er gyldne og flotte.
Tips
- Skal det gå hurtigt så lad dejen hæve 1 time – det giver dog mere smag at lade pita dejen hæve længere
Foreslag til fyld
Du er velkommen til at besøge min blog omkring sundhed og wellness på
Andre kategorier her på siden
Du er velkommen til at besøge min blog omkring bøger på