Boghvedepandekager lavet af boghvedemel er virkelig lækre
Det kræver lidt øvelse at lave boghvedepandekager, men når du først mestre det, så er det nogle smagsfyldte og lækre pandekager du får.
Du kan servere dem med bær, ahornsirup, hakkede nødder, is eller som på billedet med noget cacao på.
Du kan spise boghvedepandekager til både dessert og som madpandekager.
Ingredienser 4 – 6 Boghvedepandekager
2 1/2 dl boghvedemel
1/2 tsk salt
2 spsk olivenolie eller raspolie
3 1/2 dl mandelmælk eller vand
1 æg
1 tsk vanilieekstrakt
Fremgangsmåde
Boghvedemel, salt, 1 spsk olivenolie, mandelmælk, æg og vanilieekstrakt piskes sammen til en jævn blanding.
Varm resten af olien på en stegepande ved middelhøj varme. Sørg for at panden er helt tildækket af olie.
Hæld ca. 1/2 dl pandekagedej på panden. Sørg for at dejen fylder hele panden ud.
Steg pandekagerne til de er gyldne og kanterne begynder at vende op af. Vend efterfølgende pandekagen og steg på den anden side.
Resten af dejen laves ligeledes til pandekager.
Tips
- Du kan også bruge bær eller marmelade som fyld.
- På billedet har jeg valgt at bruge lidt cacao som fyld eller smag. Dette har jeg gjort i stedet for sukker, da jeg synes sukker er unødvendige kulhydrater.
- Boghvedepandekager kan også bruges som madpandekager – så du kan evt. tilsætte hakket oksekød, spidskål, avokado, tomater eller lign. Alt hvad du synes kunne være lækkert og som kan give fyld i en madpandekage.
Du er velkommen til at besøge min blog omkring sundhed og wellness på
Andre kategorier her på siden