Skip to content

Wenatchee

Madblog

Menu
  • Forside
  • Andre mad blogs
Menu

Groft brød

Posted on marts 4, 2023

Groft brød

Groft brød – Egentlig ville jeg bage et rugbrød

Groft brød – men for ikke at gøre brødet alt for groft, valgte jeg istedet at tilsætte lidt mere grahamsmel og kerner af forskellig art.

Jeg synes resultatet blev rigtig godt og jeg vil hermed give min opskrift videre. Så et rugbrød der ikke er lige så bastant som et almindeligt rugbrød.


Ingredienser (Groft brød)

Rugsurdej
100 g groft rugmel
3 dl håndvarmt vand

Dej

  • 1-2 dl rugsurdej
  • 7 dl lunkent vand
  • 300 g grahamsmel
  • 200 g frø (Jeg brugte en 5 frø´s blanding fra Coop)
  • 300 g groft rugmel
  • 2 tsk salt
  • Lidt olie til at smørre formen

Fremgangsmåde (Surdej)

Surdejen laves 4 – 5 dage før brug, hvis du ikke har rugsurdej i forvejen.

Rugsurdejen laves således: Rør rugmel grundigt sammen med vand i en mindre skål. Dæk derefter dejen med staniol eller køkkenfilm.

Lad derefter dejen stå på køkkenbordet i 4-5 dage.  Rør rundt i dejen en enkelt gang hver dag.

Når du kan se dejen bobler og dufter af øl, er rugsurdejen klar til brug.


Fremgangsmåde (Groft brød)

Ælt alle ingredienserne sammen til det bliver en god, tyk, fyldig og klistret dej.

Tag efterfølgende 2 dl dej fra til næste gang du gerne vil bruge en rugsurdej og put de 2 dl i en lufttæt beholder og stil i køleskabet.

Smør brødformen med olie.

Derefter puttes resten af dejen i formen. Er overfladen rug, så brug e dejskraber til at forme den med.

Dæk efterfølgende formen med køkkenfilm og lad den stå et lunt sted i ca. 6 timer.

Brødet bages ved 190 grader i ca. 45 minutter. Derefter taget brødet ud af ovnen og afkøles.

Opbevaret brødet i en plastikpose, så det kan holde sig så længe som muligt.


Tips

Hænger køkkenfilmen fast i dejen når den er hævet, så tag den så forsigtigt af som muligt, så du undgår dejen falder sammen eller overfladen bliver alt for ujævn.


Du er velkommen til at besøge min blog omkring sundhed og wellness på

www.bykarina.dk 

Andre kategorier her på siden

Brød

Desserter

Grød

Konfekt

Jul

Påske

Salater

Supper

Du er velkommen til at besøge min blog omkring bøger på

www.boginspirationen.dk

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brød

Brød

Desserter

Desserter

Grød

Grød

Jul

Jul

Påske

Påske

Salater

Salater

Supper

Supper

Thailandsk mad

Thailandsk mad

Meta

  • Log ind
  • Indlægsfeed
  • Kommentarfeed
  • WordPress.org
©2025 Wenatchee | Design: Newspaperly WordPress Theme