Havregrynskugler er en klassiker som konfekt til julebordet
De smager virkelig godt og er lette at lave. Hele familien kan være med – selv de små i familien kan være til at lave lækre havregrynskugler.
Havregrynskugler er også lækre til andre anledninger – De pynter pænt på et fødselsdagsbord, ser lækre ud på kaffebordet og kan være en lækkerbisken til dine kollegaer.
Jeg laver havregrynskugler i to varianter.
En variant til de voksne med rom og kaffe – og en til hele familien med kokos og marcipan.
Ingredienser (ca 60 stk) til hele familien
250 g Havregryn, finvalset
150 g Flormelis
5 spsk Kakaopulver (ren kakao)
150 g Smør
1 dl Mælk
100 g Marcipan
Ingredienser (ca 60 stk) til voksne
250 g Havregryn, finvalset
150 g Flormelis
5 spsk Kakaopulver (ren kakao)
150 g Smør
1 dl Kaffe
1 spsk Mørk rom
Fremgangsmåde
Alle de tørre ingredienser kommes i en skål – og smuldr smør i og efterfølgende kommes kaffe og rom. I børne varianten tilsættes mælk og marcipan.
Bliver blandingen for klistret, så kan du komme mere kokos eller havregryn i.
Er blandingen for tør, så kom lidt mere kaffe eller mælk i.
Form blandingen til små kugler og tril dem i kokosmel eller havregryn.
Sæt efterfølgende havregrynskuglerne på køl.
Tips
- Har du ikke finalsede havregryn – så rist havregrynene på en tør pande i ca. 3 min og kør dem efterfølgende 3. min i en foodprocesser.
- Er I ikke til kokosmel, så kan kuglerne også rulles i knust havregryn, finthakkede hasselnødder, mandler eller kakaopulver.
- Du kan i stedet for Rom – alt efter smag – bruge Baileys, Grand Marnier, Contreau, Kahlua mv
Du er velkommen til at besøge min blog omkring sundhed og wellness på
Andrre kategorier her på siden