Risengrød er ofte forbundet med Jul og nisser
– men er samtidig en ret der er både billig, let og hurtig at lave som aftensmad.
Hos os spiser vi Risengrød året rundt, da hele familien er fan. Risengrød smager virkelig godt med kanelsukker, smørklat og evt. kirsebær saft.
Du kan også servere Risengrøden kold.
Ingredienser (4 pers)
5 dl Grødris
6 dl vand
2 tsk Groft salt
2 L. Sødmælk
Tilbehør
4 tsk sukker
4 tsk kanel
En klat smør efter behov
Fremgangsmåde (Risengrød)
Du bringer vandet i kog i en gryde.
Efterfølgende kommer du ris og salt i gryden – og rører rundt med en grydeske (Husk at rører så du rammer grydens bund).
Lad det koge i 5. minutter.
Hæld derefter mælk i gryden og rør til det koger.
Kog grøden ved svag varme i ca. 45 minutter. Rør jævnligt – da grøden let brænder på.
Tips
- Du kan lave klatkager af risengrøden dagen efter
- Fordelen ved at koge risene i vand – er at grøden der ved ikke så nemt brænder på
- Risengrøden kan holde sig i køleskabet i 3 – 5 dage
- I stedet for sødmælk kan du anvende letmælk
- Du kan fryse risengrøden ned, så du har til klatkager eller risalamade
- Smager godt med hvidtøl, ribs eller solbærsaft til
- Du kan med fordel bruge en tykbundet gryde, så grøden ikke brænder på
Du er velkommen til at besøge min blog omkring sundhed og wellness på
Andre kategorier her på siden
Du er velkommen til at besøge min blog omkring bøger på