Skip to content

Wenatchee

Madblog

Menu
  • Forside
  • Andre mad blogs
Menu

Risengrød

Posted on oktober 8, 2022

risengrød

 

Risengrød er ofte forbundet med Jul og nisser

– men er samtidig en ret der er både billig, let og hurtig at lave som aftensmad.

Hos os spiser vi Risengrød året rundt, da hele familien er fan. Risengrød smager virkelig godt med kanelsukker, smørklat og evt. kirsebær saft.

Du kan også servere Risengrøden kold.

Ingredienser (4 pers)

5 dl Grødris
6 dl vand
2 tsk Groft salt
2 L. Sødmælk


Tilbehør

4 tsk sukker
4 tsk kanel

En klat smør efter behov


 

Fremgangsmåde (Risengrød)

Du bringer vandet i kog i en gryde.

Efterfølgende
kommer du ris og salt i gryden – og rører rundt med en grydeske (Husk at rører så du rammer grydens bund).

Lad det koge i 5. minutter.

Hæld derefter mælk i gryden og rør til det koger.

Kog grøden ved svag varme i ca. 45 minutter. Rør jævnligt – da grøden let brænder på.


Tips

  • Du kan lave klatkager af risengrøden dagen efter
  • Fordelen ved at koge risene i vand – er at grøden der ved ikke så nemt brænder på
  • Risengrøden kan holde sig i køleskabet i 3 – 5 dage
  • I stedet for sødmælk kan du anvende letmælk
  • Du kan fryse risengrøden ned, så du har til klatkager eller risalamade
  • Smager godt med hvidtøl, ribs eller solbærsaft til
  • Du kan med fordel bruge en tykbundet gryde, så grøden ikke brænder på

Du er velkommen til at besøge min blog omkring sundhed og wellness på

www.bykarina.dk 

Andre kategorier her på siden

Brød

Desserter

Grød

Konfekt

Jul

Påske

Salater

Supper

Du er velkommen til at besøge min blog omkring bøger på

www.boginspirationen.dk

 

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brød

Brød

Desserter

Desserter

Grød

Grød

Jul

Jul

Påske

Påske

Salater

Salater

Supper

Supper

Thailandsk mad

Thailandsk mad

Meta

  • Log ind
  • Indlægsfeed
  • Kommentarfeed
  • WordPress.org
©2025 Wenatchee | Design: Newspaperly WordPress Theme